Komkommaarop!

Zoetzure komkommer. Lekker als bijgerecht bij de Aziatische maaltijd.

Bijgerecht voor 3 à 4 personen:

  • 1 komkommer 
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels witte wijn- of rijstazijn (indien je dit niet in huis hebt kun je ook gewone azijn gebruiken)
  • 1 theelepel sambal 
Schil de komkommer, schaaf er dunne linten van en verwijder eventueel de zaadlijsten. 
Neem een klein pannetje met een dikke bodem, gooi de overige ingrediënten bij elkaar en verwarm dit even kort. Als alles begint te koken draai je het vuur uit en is de dressing klaar. Je kunt dit eventueel ook zonder te koken met elkaar mengen, alleen blijft dan de suiker een beetje korrelig. Giet de dressing over de linten komkommer en klaar is je zoetzure bijgerecht en serveer je toch nog wat extra groente bij de maaltijd!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit