Courgettesoep
Laten we beginnen met courgettesoep! Een heel toegankelijke soep die eigenlijk op elk moment van het jaar gegeten (of gedronken) kan worden. Met een paar alledaagse ingrediënten kom je een heel eind, alleen is de courgette het belangrijkste ingrediënt wat je in de koelkast moet hebben.
Wat heb je nodig om voor 4 personen binnen een half uurtje een verse, romige courgettesoep te maken?

Wat heb je nodig om voor 4 personen binnen een half uurtje een verse, romige courgettesoep te maken?

- 2 courgettes
- 1 ui
- 1 bouillonblokje
- 1 teen knoflook
- 100 ml (kook)room
- Half bakje roomkaas
- Peper en zout
- 500 ml water
- Beetje (room)boter of olie om in te bakken
Om het een beetje gezond te houden kun je een light kookroom gebruiken, zoals ik die van de Lidl vaak gebruik. Lekker goedkoop en prima van smaak. Ook voor de roomkaas kun je gewoon een goedkope variant pakken, dit doet niet af aan de smaak.
Men gaat als volgt te werk:
Snijd de ui en de knoflook fijn (hoeft niet zeer fijn, de
soep wordt straks nog gepureerd).
Smelt de boter of olie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe.
Bak dit even. Snijd terwijl de courgettes en voeg deze na circa 5 minuten toe
aan de ui en knoflook. Bak de courgette even mee en roer af en toe.
Voeg na circa 5 minuten het bouillonblokje toe en 500 ml
water en breng aan de kook.
Voeg vervolgens de room toe aan de soep en laat nog even
verwarmen.
Zet het vuur uit, pureer de soep tot die mooi glad is.
Voeg tot slot de roomkaas toe, peper en zout naar smaak en
verwarm de soep nog even voor het opdienen.
De hoeveelheden zijn richtlijnen. Als je de soep romiger
wilt maken moet je gewoon wat meer room toevoegen. Voor wat meer smaak kun je
extra roomkaas toevoegen. Te flauw of mis je nog iets? Zie hieronder.
- Voeg voor een pittigere soep een in ringetjes gesneden halve rode peper toe bij de knoflook en ui.
- Meer bite? voeg wat uitgebakken spek toe.
- Vis in de soep? gerookte zalm en courgette gaan erg goed samen. Strooi voor het opdienen gerookte zalmsnippers over de soep.
- Natuurlijk kun je ter garnering verse kruiden zoals peterselie of geraspte kaas toevoegen.
Eetsmakelijk!
Reacties
Een reactie posten