Stokje brood met kip
Wat moet je gegeten hebben als je in Valencia bent geweest? Pincho's natuurlijk! oftewel, tapas op een stokje met een stukje brood eronder als basis. Deze ontdekte ik laatst door wat dingen samen te voegen: de smaken kip en zoet gaan heel goed samen. Zie hieronder wat je nodig hebt:
Reken circa 20gr kipfilet per persoon (ligt er natuurlijk ook aan hoe dik je de kip snijdt). Je kunt natuurlijk ook gewoon de in plakjes gesneden 'kipfilet a la minute' kopen bij AH (190gr). Hiernaast heb je een stokbrood nodig (gebakken), verse geitenkaas 142gr (AH), kipkruiden en abrikozenjam. Olijfolie om in te bakken.
Snijd het stokbrood in sneetjes. Meng de kipkruiden met een beetje olie en vervolgens met de kip en laat even intrekken. Smeer ondertussen de stukjes stokbrood in met abrikozenjam en leg hier een stuk geitenkaas op. Bak de kip gaar en leg vervolgens op de geitenkaas. Steek er een prikker doorheen en je bent bijna klaar. Het lekkerst is om het warm op te dienen: bak het geheel op een bakplaat nog even in een voorverwarmde oven (circa 10 minuten op 160 graden).
Voor het echte Spaanse gevoel kun je er tot slot een ansjovis opprikken.
Reacties
Een reactie posten