Rood fruit trifle: ideaal voor kerst

Nog een paar dagen en het is alweer kerst! Heb je je menu al uitgeschreven en getest? of heb je nog geen dessert? Geen stress, zonder oefenen boek je succes met deze rood fruit trifle in een glas. 

Wat heb je nodig voor 6 personen?
  • Circa 20 lange vingers 
  • grote scheut grand marnier (of sinaasappelsap voor de alcoholvrije variant)
  • 6 takjes munt
  • 6 of 12 frambozen ter garnering
  • doosje rood diepvriesfruit 
  • bakje mascarpone (250gr)
  • 100 ml slagroom om te kloppen
  • vanillestokje
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • stukje pure chocola
  • limonade- of andere glazen
Neem een diep bord en schenk hier de grand marnier in. Week de lange vingers (aan beide kanten) tot ze zacht zijn. Dit wordt de bodem van je glaasje. 
Warm ondertussen in een pannetje met dikke bodem het rood fruit uit de diepvries. Je hoeft dit niet van te voren te ontdooien. Laat een beetje afkoelen.
Klop de slagroom met het merg van het vanillestokje stijf en spatel de mascarpone er doorheen. Voeg vervolgens de poedersuiker (naar smaak) toe.
Doe het mascarpone-mengsel in het glas op de lange vingers en schenk vervolgens het rode fruit over de mascarpone. Garneer met een blaadje munt, framboos en schaafsel van pure chocola. 

Het lijkt misschien weinig, een glaasje, maar geloof mij: dit vult genoeg na een kerstdiner!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit