Vegetarische Couscous salade
Bijgerecht voor ongeveer 6 personen
Dit recept is lekker op een zomerse dag voor bij de barbecue, als lunch of als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan voor het diner (houd dan ongeveer 4 personen aan voor de hoeveelheid couscous). Ik kijk altijd in de schaal of de verhoudingen een beetje
hetzelfde zijn, heb geen vaste hoeveelheden eigenlijk. Hieronder wat ‘richtlijnen’:
- 400gr Couscous
- Witte kaasblokjes/Feta
- Muntblaadjes
- Pittenmix
- Zongedroogde tomaatjes (pot)
- Zwarte olijven (pot)
- Komkommer
- Bosui
- (Groente)bouillonblokje
- Zeezout
- Peper
- Olijfolie
- Eventueel Rucola
1. Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat, voeg voor het water kookt het bouillonblokje toe. Laat vervolgens de couscous afkoelen in de pan. Roer even goed door.
2. Verwijder ondertussen de schil en zaadlijst van de komkommer en snijd in stukjes.
3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
4. Snijd de cherrytomaatjes in vieren.
5. Hak of knip de bosui in ringetjes.
6. Knip of scheur de muntblaadjes in stukjes.
7. Doe alle fijngemaakte ingrediënten in een schaal, voeg de witte kaasblokjes toe en roer door.
8. Voeg vervolgens de couscous toe en een scheutje olie en roer opnieuw.
9. Voeg naar smaak peper en zout toe en evt nog een scheutje olie.
10. Doe tot slot de pittenmix er doorheen en evt de rucola.
De salade is zowel lauwwarm als koud te eten.
Reacties
Een reactie posten