Bleekselderij-salade: een simpel zomers bijgerecht

Heb je bleekselderij in je koelkast liggen maar weet je niet wat je er mee aan moet? Precies wat ik ooit had. Ik vind de smaak van bleekselderij heerlijk op een warme zomeravond. Gewoon dippen in een zelfgemaakte dipsaus of door de pasta of soep. Waar ik alleen een hekel aan heb is het schillen van de stengels: er blijft bij mij altijd zo weinig van over én hij is vaak nog geen eens schilvrij... De oplossing is: maak er een salade van, je hoeft de stengels alleen maar te snijden. Ideaal! 

Je hebt nodig:
  • Een paar stronken bleekselderij
  • Yoghurtdressing
  • Kerriepoeder
  • Halvanaise (of een andere variant, mag ook mayo of fritessaus zijn)
  • Peper en zout

Was de bleekselderij en snijd vervolgens in kleine partjes. 
Maak van de yoghurtdressing, kerriepoeder, een beetje mayonaise, peper en zout naar eigen smaak een dressing.
Voeg alles samen, roer goed door en serveer lekker koud bij de maaltijd.


Er staan geen aantallen bij de ingrediënten. Voor een salade kun je ongeveer 100 gram bleekselderij per persoon aanhouden. Voor de dressing houd ik (voor 2 personen) vaak 1 eetlepel aan, evenals voor de fritessaus. Theelepeltje kerriepoeder en peper en zout naar smaak.

Wist je trouwens dat je de bladeren ook kunt eten? leuk als decoratie of garnering op je gerecht.

Liever wat meer ingrediënten in je salade? Ook lekker met feta en/of walnoten!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit