Wat eten we vandaag? Pasta pesto!

Wie heeft 'em nooit gegeten: de pasta pesto. Op vele manieren te maken, van vegetarisch tot met vis, van spaghetti tot fusilli. Vandaag wordt het een variant met kip en penne. Lekker en binnen een half uurtje op tafel. De foto's zijn niet de mooiste foto's die ik heb gemaakt, wel de enige die ik heb van dit gerecht. Zie hieronder het recept.


Men neme voor circa 3 personen:

  • 250 gram penne
  • 1/2 courgette
  • 250 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 ui
  • 250 gram (bakje) champignons
  • 1 grote of 2 kleine knoflooktenen
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 bakje roomkaas
  • 125 ml. (kook)room
  • 45 gr. (half potje) groene pesto
  • handje pijnboompitten
  • 1 bosui
  • geraspte parmezaanse kaas (naar smaak)
  • peper en zout (naar smaak)
  • olijfolie
  • eventueel basilicum om te garneren
Begin met het roosteren van de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zorg dat de pitten niet te lang aan één kant bakken en zet het vuur niet te hoog. Haal ze als ze geroosterd zijn uit de pan en houd ze apart. 
Snijd de ui, knoflook en rode peper fijn. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en peper. Voeg na een paar minuutjes de gesneden kip toe en bak deze circa 8 minuten mee. 
Kook ondertussen in een andere pan een ruime hoeveelheid water met een scheutje olijfolie. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en een beetje zout. Haal van het vuur als deze gaar is (zie voor de gaarheid de verpakking van de pasta of proef 'em) en giet af. Let op: niet de deksel terug op de pan, hierdoor kan de pasta een beetje klef worden. 
Snijd de champignons in parten en de courgette in blokjes en voeg als de kip gaar is toe aan de pan.
Roer goed door en laat een paar minuten bakken. Voeg vervolgens de roomkaas toe samen met de room. Roer regelmatig. Als de saus begint te koken voeg je ook de pesto toe en eventueel al wat geraspte kaas. Zo kan de saus wat binden als deze te dun is. Laat 3 minuutjes koken. Snijd of knip de bosui in ringetjes en voeg toe aan de saus. Voeg peper en zout naar smaak toe, roer nog even door en draai dan het vuur uit. Serveer de saus over de pasta. Strooi de geroosterde pijnboompitten over de pasta. Eventueel afmaken met wat verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas.


Lekker met een frisse groene salade.


Eetsmakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit