Lekker snel tapasgerecht: gevulde tomaatjes

Misschien vind ik het wel de leukste manier van eten bereiden: tapas. Oftewel, kleine gerechtjes dus lekker vanalles wat op tafel. Een groente-hapje welke je ook goed op verjaardagen bij de borrel kunt eten of serveren op de hapjesschaal is het gevulde tomaatje. Het lekkerst vind ik om mini trostomaatjes te gebruiken, deze zijn vol van smaak, maar natuurlijk kun je ook gewoon cherrytomaatjes gebruiken. Wat je hiernaast nog nodig hebt is (verse) pesto en zure room.
Je snijdt de tomaatjes door midden (het makkelijkst is om bij het kroontje je mes te zetten), holt ze uit met een lepeltje, en laat de tomaatjes even op keukenpapier ondersteboven uitlekken. Voor de vulling kun je kiezen om de zure room te mixen met de pesto maar je kunt het ook gescheiden houden zoals op de foto (scheelt weer afwas). Voor de verhouding is het 50/50: twee eetlepels pesto is ook 2 eetlepels zure room.
Als de tomaatjes uitgelekt zijn vul je ze met de saus (eerst de zure room en dan de pesto of alles in één keer) en leg je ze op een schaal of bord. Door de vorm kunnen ze lekker gaan schuiven. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld een laagje rucola op het bord leggen. Staat nog leuk ook!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit