Salade met geitenkaas
Het is alweer even geleden (drukdruk) maar gelukkig is het weer weekend én ik 'mag' voor mijzelf gaan koken. Naja, eten bereiden. Want koken is er vandaag niet bij. In de supermarkt een vers geitenkaasje halen want o wat heb ik dat lang niet op! Ik maak voor mezelf een salade met geitenkaas. Zie hieronder het recept. Het hangt er natuurlijk van af hoe je het eet: als maaltijdsalade of als bijgerecht. Ik heb het met een kopje soep gegeten. Ook lekker met wat stokbrood of gewoon bij je gebakken aardappeltjes en ook lekker: het staat zo op tafel!
Wat heb je nodig voor 3 personen?
Verder heb je een pan met dikke bodem nodig en natuurlijk 3 kleine slakommen of 1 grote slabak.
Snijd de komkommer in blokjes, de cherry tomaatjes door midden en de rode ui (of bosui) in ringetjes. Meng de walnoten met de gesneden groenten en voeg de sla toe.
Je kunt de ontbijtspek ook vervangen door een andere spek zoals uitgebakken spek (deze hoef je dus niet meer te bakken) of door rauwe ham.
Ook lekker; voeg in stukjes gesneden appel toe.
Wat heb je nodig voor 3 personen?
- circa 150 gram (verse) geitenkaas
- een halve komkommer
- bakje cherry tomaatjes
- 1 rode ui (voor iets mildere smaak kun je ook een bosui gebruiken)
- 2 eetlepels honing
- zak (gemengde) sla naar keuze
- 3 plakjes ontbijtspek
- 2 handjes walnoten
- scheut mosterd dille dressing (Hela is mijn favoriet)
Verder heb je een pan met dikke bodem nodig en natuurlijk 3 kleine slakommen of 1 grote slabak.
Snijd de komkommer in blokjes, de cherry tomaatjes door midden en de rode ui (of bosui) in ringetjes. Meng de walnoten met de gesneden groenten en voeg de sla toe.
Zet de pan op het vuur en verwarm (zonder boter of olie). Voeg de plakjes ontbijtspek toe en bak aan beide kanten tot het een beetje krokant is. Zet het vuur uit, haal de spek uit de pan en snijd in stukjes . Voeg toe aan de rest. Maak de pan niet schoon maar verwarm opnieuw, voeg de honing toe en laat even verwarmen. Voeg hierna de geitenkaas toe maar let op; zorg dat de geitenkaas niet gaat smelten (/te warm wordt). Bak kort aan beide kanten. Giet de dressing over de sla, leg de warme geitenkaas (met honing) op de salade en voilà, de salade is klaar!
Je kunt de ontbijtspek ook vervangen door een andere spek zoals uitgebakken spek (deze hoef je dus niet meer te bakken) of door rauwe ham.
Ook lekker; voeg in stukjes gesneden appel toe.
Reacties
Een reactie posten