Najaarssalade met quinoa en peer

Het heeft even geduurd maar na alle vakanties, job wissel en warmte is het nu eindelijk weer tijd voor een nieuwe blog. Na de vakantie probeer ik toch altijd weer wat meer op de calorietjes te letten, zo kwam ik tot de volgende salade. Een heerlijke combinatie met biet, peer, hazelnoten en geitenkaas. Lekker, een beetje zoet en zeker een topper als het wat kouder begint te worden (lees: herfst).

Ingrediënten voor 2 personen (als maaltijdsalade):
  • 80 gram quinoa
  • zakje (80gr.) sla naar keuze (het lekkerst is eikenblad of rucola melange)
  • 25 gr. hazelnoten 
  • 1 handpeer
  • 100 gram (verse) geitenkaas
  • 1 grote of 2 kleine gekookte rode bieten
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • honing mosterd dressing (of honing, mosterd en witte wijn of balsamico azijn om dressing te maken)

Begin met de quinoa. Kijk op de verpakking voor de juiste hoeveelheid water en kook deze zoals vermeld staat. Laat de quinoa als deze gaar is even afkoelen. Rooster terwijl de hazelnoten in een pan met dikke bodem, zonder boter of olie, tot ze een lichtbruin kleurtje krijgen. Laat ze hierna (heel) afkoelen.
Snijd de peer met schil in plakjes, de biet in plakjes of blokjes, de cherry tomaatjes door midden, de rode ui in ringetjes en de komkommer (met schil) in schijfjes. Leg alles in een brede schaal. Begin met de sla en leg hierop de andere ingrediënten in 'groepjes'. Dit geeft een mooi kleurenpalet. De geitenkaas in het midden met de afgekoelde walnoten en de quinoa. Doe naar smaak de dressing erbij. Ik gebruik zelf kant-en-klare honing mosterd dressing (lekker snel) maar je kunt de dressing natuurlijk ook simpel zelf maken met mosterd, honing en witte wijn azijn naar smaak. Lekker gezond!

Heb je een betere foto van deze salade? Je bent vrij om deze te mailen natuurlijk :-)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit