Kipblokjes met frisse marinade
Krijg je visite maar heb je bijna niks in huis of heb je weinig tijd maar wil je toch wat lekkers bij de borrel? Of zoek je gewoon een lekkere marinade voor je kip? Probeer deze dan!
Je hebt nodig:
Eventueel kun je een halve rode peper toevoegen voor extra pit
Heb je nog even voordat de visite komt? hoe langer je de marinade laat intrekken, hoe malser de kip straks wordt. Begin dus 's morgens al of zelfs de dag ervoor. Doe de ketjap, sambal, olie, het citroensap en de uitgeperste knoflook in een schaal en mix zodat alles goed door elkaar gemengd is. Voeg vervolgens de kipblokjes toe en zet afgedekt in de koelkast. Haal vlak voor het bakken de kip uit de koelkast.
Verwarm een koekenpan (je hoeft geen extra olie toe te voegen), voeg de kip toe en laat circa 10 minuten op middelmatig vuur gaar worden. Regelmatig keren. Prikkertjes erbij en het kan op tafel. Je kunt de kip zowel warm als koud eten.
Ook lekker bij een zomerse salade!
Je hebt nodig:
- 400 gr kipbokjes
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel sambal
- 1 uitgeperste teen knoflook
- sap van een halve citroen
Eventueel kun je een halve rode peper toevoegen voor extra pit
Heb je nog even voordat de visite komt? hoe langer je de marinade laat intrekken, hoe malser de kip straks wordt. Begin dus 's morgens al of zelfs de dag ervoor. Doe de ketjap, sambal, olie, het citroensap en de uitgeperste knoflook in een schaal en mix zodat alles goed door elkaar gemengd is. Voeg vervolgens de kipblokjes toe en zet afgedekt in de koelkast. Haal vlak voor het bakken de kip uit de koelkast.
Verwarm een koekenpan (je hoeft geen extra olie toe te voegen), voeg de kip toe en laat circa 10 minuten op middelmatig vuur gaar worden. Regelmatig keren. Prikkertjes erbij en het kan op tafel. Je kunt de kip zowel warm als koud eten.
Ook lekker bij een zomerse salade!
Reacties
Een reactie posten