Nachoschotel

Als er iets is wat iedereen kan maken is het een nachoschotel: het ideale shared-dining (of snacking). Wij hebben inmiddels de traditie om, als we op vakantie zijn, ieder Hardrock café op te zoeken en een nachoschotel (en cocktail) te bestellen: deze zijn echt goed en je hoeft de rest van de dag niets meer te eten!

Je hebt eigenlijk alleen maar een oven en ovenschaal nodig, tortillachips naturel, geraspte kaas en verder toevoegingen die jij lekker vindt. Hieronder mijn favoriet (als snack):

  • 1 zak tortillachips (gewoon eigen merk is prima)
  • 2 bosuitjes
  • 2 tomaten
  • 100ml zure room
  • 2 plakjes cheddar
  • 100gr geraspte kaas naar keuze
  • potje Mexicaanse salsa mild (230ml)
  • jalopeno pepers naar smaak (vers of uit een pot op zuur)
  • handje gesneden zwarte olijven
  • koriander naar smaak


Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de tomaat in blokjes, bosui in ringetjes, cheddar in kleine stukjes. Begin in de ovenschaal met een laagje tortillachips. Strooi hierover ongeveer 1/3 van de ingrediënten: bosui/tomaat/cheddar/geraspte kaas/salsa/pepers/olijven. Herhaal dit met 2 extra lagen. Zorg dat alle goed verdeeld is (je wilt niet dat de onderkant van de schaal alleen uit chips bestaat!). Zet de schaal in de oven en wacht tot de kaas gesmolten is (circa 10 minuten). Haal uit de oven, schep er een klodder zure room op en verdeel de koriander over de schotel. Je kunt het beste gelijk aanvallen...

Als je de schotel als maaltijd wilt eten kun je kiezen om kidney bonen of linzen toe te voegen en gehakt. Gehakt van te voren wel even rullen in de pan.

Ook lekker met guacamole dip.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit