Chili con carne

Een Mexicaans gerecht vol met groente.

Tegenwoordig wordt dit gerecht ook vaak gegeten zonder vlees (Chili sin carne) maar ik vind het met gehakt zeker lekkerder. Als je dus een dagje vegetarisch wilt eten: maak het dan zonder gehakt.

Hoe lang duurt het bereiden? ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 400 gram half-om-half of rundergehakt
  • Blik tomatenblokjes
  • Een halve of hele rode peper, zaadlijst verwijderd
  • 1 rode paprika
  • 2 middelgrote uien (ik heb sjalotjes gebruikt)
  • Blik (400gr) Rode kidneybonen, uitgelekt (of andere bonen uit blik)
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 250gr champignons
  • 1 bosui
  • paprikapoeder, peper, zout en chilipoeder naar smaak
  • evt. koriander ter garnering
  • olie om in te bakken
Snijd de paprika in blokjes, de peper in kwart ringetjes, de ui en de knoflook fijn, de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes. Zo, dan is dat maar vast gebeurd.

Verhit de olie in een hapjespan (of grote koekenpan). Fruit de ui en knoflook samen met de rode peper en voeg vervolgens het gehakt toe. Bak in ongeveer 5 minuten gaar. Bestrooi met paprikapoeder, peper, zout en wat chilipoeder. Voeg vervolgens de champignons, bosui en paprika toe en bak 3 minuutjes mee. Voeg nu de tomatenpuree toe en na enkele minuten de tomatenblokjes.
Laat het geheel enkele minuten koken. Voeg tot slot de uitgelekte bonen toe, roer goed door en klaar is je eenpansgerecht.


Lekker met: een dot creme fraiche, nacho's
Lekker bij: rijst of gepofte aardappel of in de wrap.

Heb je geen tijd om alles te snijden? Neem dan een pak macaronigroenten. Hoef je alleen nog maar bonen toe te voegen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit