Lekker en gezond bijgerecht: Broccoli uit de wok

Even wat extra groente toevoegen aan een gerecht met pasta, rijst of aardappels? Broccoli past bijna overal bij.

Je hebt maar enkele ingrediënten nodig. Dit bijgerecht is voor circa 2 personen:
  • 1 stronk broccoli (circa 300gr)
  • handje amandelschaafsel
  • 1 teen knoflook
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
Begin met het roosteren van de amandelen: bak het schaafsel in een warme pan zonder olie of boter. Blijf goed omscheppen. Als het schaafsel verkleurt is het klaar. Leg op een bord om af te koelen.

Verwijder de niet-eetbare delen van de broccoli en snijd de rest in roosjes. De stronk hoef je niet weg te gooien: hier zitten veel vitamines in en deze kun je gewoon gesneden meenemen met de rest. Blancheer de gesneden broccoli in ruim water. Je kunt de broccoli ook enkele minuten koken maar door het blancheren blijft de kleur mooi en de structuur lekker knapperig.

Snijd de teen knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en voeg als de pan goed warm is de broccoli en de knoflook toe. Blijf op hoog vuur circa 8 minuten omscheppen. zet het vuur uit, strooi naar smaak peper en zout over de broccoli en strooi tot slot het amandelschaafsel erop.

Gelijk opdienen!

Houd je van pittig? voeg dan in ringetjes gesneden rode peper toe voor het wokken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit