Tomaat-zoete puntpaprikasoep
Eigenlijk lust iedereen deze soep en kun je (ik) 'em altijd en overal eten.
Dit recept is op basis van circa 4 liter soep, mocht je maar 2 liter willen maken kun je natuurlijk gewoon alles halveren.
Fruit de ui, knoflook en peper in een beetje olie in een grote soeppan.
Voeg de paprika toe en bak even mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, even doorroeren.
Na een paar minuutjes kunnen de tomaten en de kruiden erbij.
Vervolgens de passata erbij en warm even goed door.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook.
Doe de tomatenblokjes erbij en laat even doorkoken. Voeg de pesto toe en draai het vuur uit.
Pureer de soep. Zet de soep weg tot net voor het uitserveren. Verwarm de soep opnieuw tot net aan de kook. Voeg de verse kruiden toe en peper en zout naar smaak.
Doe in elke kom soep een dot crème fraiche voor een beetje extra romig resultaat.
Dit recept is op basis van circa 4 liter soep, mocht je maar 2 liter willen maken kun je natuurlijk gewoon alles halveren.
- 6-8 (roma) tomaten
- 3-4 zoete rode puntpaprika's
- 2 teentjes knoflook
- 14 ml geconcentreerde tomatenpuree
- 200 ml passata
- 2 grote uien
- verse of gedroogde kruiden (Italiaans of Provençaals) naar smaak
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
- 1 blik tomatenblokjes
- 5 groentebouillonblokjes
- 2,5 liter water
- peper en zout naar smaak
- evt. verse basilicum of peterselie ter garnering
- scheutje olijfolie
- kleine lepel groene pesto
- evt crème fraiche
Fruit de ui, knoflook en peper in een beetje olie in een grote soeppan.
Voeg de paprika toe en bak even mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, even doorroeren.
Na een paar minuutjes kunnen de tomaten en de kruiden erbij.
Vervolgens de passata erbij en warm even goed door.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook.
Doe de tomatenblokjes erbij en laat even doorkoken. Voeg de pesto toe en draai het vuur uit.
Pureer de soep. Zet de soep weg tot net voor het uitserveren. Verwarm de soep opnieuw tot net aan de kook. Voeg de verse kruiden toe en peper en zout naar smaak.
Doe in elke kom soep een dot crème fraiche voor een beetje extra romig resultaat.
Reacties
Een reactie posten