C'est bon(bon)!
De zalmbonbon. Ook hier zijn vele variaties op. Je kunt gebruik maken van verse zalm of gerookte zalm, de bonbon vullen met garnaaltjes, room, ei of ui, verzin er maar op los. Deze versie is met onder andere roomkaas en komkommer. Doet het goed met Kerst of Pasen.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 4 plakjes gerookte zalm (circa 60 gram per persoon)
- 1/4 komkommer
- 2 eetlepels roomkaas
- 1 theelepel citroensap
- 2 schijfjes citroen
- 1 bosui
- Handje rucola
- 1 cherrytomaatje
- 1 eetlepel creme fraiche
- 2 takjes peterselie (vers)
- 4 sprietjes bieslook ter garnering
- Peper naar smaak
- Vershoudfolie
Je begint met het in kleine blokjes snijden van de (geschilde) komkommer. Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten eruit te halen, hierdoor wordt de bonbonvulling niet zo nat. Voor het gemak kun je ze er ook gewoon inlaten. Hetzelfde geldt voor de schil: ik geef vaak de voorkeur om de schil er toch even af te halen. Vervolgens snijd je zowel het groene als het witte van de bosui in kleine stukjes, evenals de peterselie. Doe de gesneden onderdelen in een bakje en roer dit met de roomkaas, creme fraiche, citroensap en de peper tot één geheel.
Zorg ervoor dat je twee vierkanten hebt van vershoudfolie waar je de zalmbonbon op gaat maken. Leg de twee plakken gerookte zalm als een kruis op elkaar met in het midden de romige vulling. Vouw de bonbon dicht, zorg ervoor dat het vershoudfolie de bal goed op z'n plaats houdt en leg in de koelkast tot gebruik.
Maak vervolgens de borden op: een bedje van rucola, eventueel een schijfje citroen in de hoek van het bord samen met een half cherry tomaatje. Leg de zalmbonbon (zonder het plastic) op de rucola en garneer met twee sprietjes bieslook per persoon. Eventueel kun je nog wat extra peper strooien.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten