Gevulde champignons
Een gerechtje wat het goed doet als amuse of (deel van het) voorgerecht is de gevulde champignon. Wat ik wel aanraad is om deze te eten als die nog warm is, dan is die het lekkerst.
Wat heb je nodig?
- Een bakje roomkaas met kruiden
- Grotere, verse witte of kastanje champignons (2 per persoon)
- Parmezaanse kaas (geraspt)
- Peterselie (vers is het lekkerst)
Het makkelijkst is om alles in een ovenschaal te leggen maar het kan ook gewoon op een beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin met het uithollen van de champignons. Het makkelijkst is (vind ik) om met een theelepeltje net waar het steeltje begint rondom het hoedje heen te 'snijden'. Zo kun je het steeltje er zo uitwippen. Vul alle champignons met roomkaas, strooi de Parmezaanse kaas erover en klaar ben je. Als de oven is voorverwarmd kun je de champignons erin schuiven. Kijk na ongeveer 10 minuutjes even hoe ze eruit zien. Als de kaas gesmolten is zijn ze goed. Ik vind het lekker als de kaas net ietsje bruiner is geworden.
Haal de champignons eruit, bestrooi met peterselie en dien direct op. Eventueel kun je voor de bite een kaaskoekje erbij serveren of wat pijnboompitjes bakken en deze voor het opdienen erover strooien.. Het recept van de kaaskoekjes vind je binnenkort op mijn blog!
Wat heb je nodig?
- Een bakje roomkaas met kruiden
- Grotere, verse witte of kastanje champignons (2 per persoon)
- Parmezaanse kaas (geraspt)
- Peterselie (vers is het lekkerst)
Het makkelijkst is om alles in een ovenschaal te leggen maar het kan ook gewoon op een beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin met het uithollen van de champignons. Het makkelijkst is (vind ik) om met een theelepeltje net waar het steeltje begint rondom het hoedje heen te 'snijden'. Zo kun je het steeltje er zo uitwippen. Vul alle champignons met roomkaas, strooi de Parmezaanse kaas erover en klaar ben je. Als de oven is voorverwarmd kun je de champignons erin schuiven. Kijk na ongeveer 10 minuutjes even hoe ze eruit zien. Als de kaas gesmolten is zijn ze goed. Ik vind het lekker als de kaas net ietsje bruiner is geworden.
Haal de champignons eruit, bestrooi met peterselie en dien direct op. Eventueel kun je voor de bite een kaaskoekje erbij serveren of wat pijnboompitjes bakken en deze voor het opdienen erover strooien.. Het recept van de kaaskoekjes vind je binnenkort op mijn blog!
Reacties
Een reactie posten