Gekruid

Verse kruiden geven nét dat beetje extra aan je gerecht. Niet alleen voor het oog maar zeker ook voor de smaak. Vooral als het wat warmer in Nederland is (lees: als het niet vriest), zijn kruiden voor mij altijd een must om in huis te hebben. Nog beter: in de tuin. Je eigen kruiden zaaien en later oogsten of gewoon een plantje uit de supermarkt in de tuin poten. In de tuin, met name in de volle grond, blijven de plantjes toch beter in leven en groeien ze veel beter dan wanneer je ze gewoon op je aanrecht zet heb ik gemerkt. Ook al heb je van kruiden slechts één jaar plezier, plant ze buiten en je krijgt meer voor je geld, echt.

Mocht je te veel kruiden hebben en er in de winter ook plezier van willen? Vries ze dan in of maak er kruidenolie van. Zachte kruiden (zoals munt of basilicum) kun je goed invriezen. was ze onder ijskoud water, droog ze af en bind ze in bosjes/porties en verpak ze in een diepvrieszakje of -bakje voor in de vriezer. De harde kruiden (zoals tijm of rozemarijn) zijn zeer geschikt om in olie te bewaren. Doe de kruiden (eventueel met wat knoflook) in een fles, schenk de olijfolie erbij en zorg dat de kruiden helemaal onder de olie staan. Zorg dat de fles wel afgesloten kan worden. Heerlijk over je salade of om in te bakken. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Courgettesoep

Alle garnalen op een stokje

Stoofvlees met pit